ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. ζυμαρικά ολικής
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. μπέικον γαλοπούλας
- μαϊντανός, 1 ματσάκι
- βασιλικός, 2 ματσάκια
- 4 κρόκοι αυγών
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 125 γρ. σπαράγγια σε μικρά κομμάτια
- 125 γρ. μπρόκολο με μακρύ στέλεχος, κομμένο και κομμένο σε κομμάτια 5 εκ
- 125 γρ. αρακάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπρίκι. Ζεσταίνουμε μισή κ.σ. λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον γαλοπούλας για 5 λεπτά. Μόλις γίνει τραγανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλότερο σημείο για να διατηρηθεί ζεστό.
Ανακατεύουμε στο μούλτι το μαϊντανό, τον βασιλικό, και το υπόλοιπο λάδι.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την παρμεζάνα μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσει στο μάτι, και στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το μπρόκολο για τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος και τον αρακά για τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.
Αναμειγνούουμε το φαγητό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε στο μούλτι το μαϊντανό, τον βασιλικό, και το υπόλοιπο λάδι.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την παρμεζάνα μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσει στο μάτι, και στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το μπρόκολο για τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος και τον αρακά για τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.
Αναμειγνούουμε το φαγητό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.