Μεξικανικό Ρύζι

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. ρύζι 
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 300 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι,
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καλαμπόκι και τα φασόλια και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό, την τριμμένη ντομάτα και το ρύζι

Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά

5 λεπτά πριν είναι έτοιμο αλατοπιπερώνουμε

Αποσύρουμε και σερβίρουμε