Νηστίσιμα brownies

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. φιστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 4 κσ. κακάο
  • 4-6 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας συμπυκνωμένο  
  • 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. 
Σε μικρό σκεύος στρώνουμε λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Αφού παγώσει το γλυκό το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. 
Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας.
Χρειάζεται λίγος χρόνος για να ξεπαγώσουν πριν το σερβίρισμα