Σοκολατένιο ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ
  • 160 γρ. νερό
  • 100 γρ. ρύζι καστανό
  • 1000 ml γάλα 1.5%
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι βανίλιας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. Nesquik ή κακάο
  • Φλούδες μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσουν. Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει το ρύζι.
Όταν το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, κρατώντας 100 ml στην άκρη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σφηνάκι βανίλιας και το Nesquik ή κακάο  και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προς το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Όταν το μείγμα πήξει, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια
Σερβίρουμε χλιαρά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο, πασπαλίζοντας με φλούδες μαύρης σοκολάτας.