Γλυκοπατάτες με τυρί κρέμα

ΥΛΙΚΑ
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. Παρμεζάνα
  • ½ Κρεμμύδι ξερό
  • 1 Πιπεριά κόκκινη
  • Σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες

Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά

Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν

Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα

Μόλις μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος. Με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε στο μπολ με τα λαχανικά και το τυρί κρέμα. Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας. 

Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη γέμιση του μπολ πίσω στις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα

Τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ