Ριζότο με σπανάκι και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ