Ριζότο μανιταριών light

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • αλάτι
  • 150γρ ρύζι για ριζότο
  • ½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Τριμένο τυρί light
  • πάπρικα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβεις τα μανιτάρια.

 Στο τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο να ζεσταίνεται.  

Ρίχνεις τα κρεμμύδια και ρίχνεις και λίγη πάπρικα.

Προσθέτεις τα μανιτάρια και περιμένεις λίγο να σωταριστούν.  

Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.

Σβήνεις με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το ρύζι.

 Το αφήνεις λίγο να γίνει διάφανο, και μετά ρίχνεις 3 κουτάλες νερό ζεστό. 

Ανακατεύεις συνεχώς και όταν απορροφηθεί το νερό που έριξες, προσθέτεις ξανά 1 κουτάλα. Επαναλαμβάνεις την διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Στο τέλος ρίχνεις το τριμμένο τυρί για να γίνει κρεμμώδες ανακατεύοντας καλά.

Αν γίνει πολύ πηχτό διορθώνεις με λίγο νερό και σερβίρεις.