Μακαρόνια με λαχανικά και γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κολοκύθια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 100 γρ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • πιπέρι καγιέν
  • κάρυ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε τόσα λεπτά ώστε να κρατάνε ελαφρώς (al dente).
Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά με τα υλικά της σάλτσας.
Διορθώνουμε σε μπαχαρικά και σερβίρουμε