Ρεβιθόρυζο

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το κύμινο, το ρύζι, τα ρεβίθια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 600mL νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.