Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 6)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ κουρκουμά
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμαίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τα καρότα στην φωτιά για να σοταριστούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Αργότερα προσθέτουμε, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τις ντομάτες, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό όπως αναγράφει η συσκευασία τους. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και από πάνω την κόκκινη σάλτα των λαχανικών μαζί με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο βασιλικό.