Mac&cheese light

ΥΛΙΚΑ
  • 50 γρ. βούτυρο Light
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. γάλα, light
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. τυρί που λιώνει light
  • 300 γρ. πένες, ολικής άλεσης βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. φρυγανιές τριμμένες ολικής άλεσης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί που λιώνει light
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα
Όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά
Προσθέτουμε και το τυρί σε δόσεις.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο (που το έχουμε λιώσει), το πιπέρι και το τυρί
Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο πυρέξ, απλώνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε