Ρύζι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμο

ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 50 γρ κουκουνάρια
  • Φύλλα από 1  μάτσακι δύοσμο
  • 1 κ.γ κουρκουμάς
  • 80 mlελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι και τόσο νέρο ώστε να το σκεπάζει και το μουλιάζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αδείαζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλα. Ακόμα καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνια για 1-2 λεπτά (χωρίς κάποια λιπαρή ουσία).

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και το ρύζι  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε 650 mlνερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίποτ 10-15 λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κουκουνάρι, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.