Κουλούρι ολικής άλεσης

ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό
  • 100 γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια.

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρύ κορδόνι, πιο λεπτό από το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε, αφού θα φουσκώσει.

 Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο.

Ενώνουμε τις δύο άκρες στο κάθε κορδόνι, αλείφουμε με νερό και περνάμε τα κουλούρια από το πιάτο με το σουσάμι και από τις δύο μεριές, ώστε να κολλήσει.

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ