Σούπα Μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ
  • 1.200 γραμ. μπρόκολο καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε τα υλικά με το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ κι αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε με 1κ.σ. γιαούρτι ανά μερίδα.