Σπιτικές μπάρες δημητριακών

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • ¼ φλιτζανιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι βρώμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μούλτι πολτοποιήστε τα δαμάσκηνα ή τα βερίκοκα.
Ψήστε τη βρώμη στους 170C και τα αμύγδαλα για περίπου 15-20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δαμάσκηνα ή τα βερίκοκα, τη βρώμη και τα αμύγδαλα.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το μέλι και το ταχίνι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Με μία σπάτουλα πιέστε καλά το μείγμα για να «κολλήσουν» τα συστατικά.
Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κόψτε τις μπάρες σε 10 κομμάτια.