ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. ταχίνι ή ταχίνι με κακάο
- 70 γρ. χαρουπόμελο
- 140 γρ νιφάδες βρώμης
- 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- 20 γρ. κάσιους
- 30 γρ. κράνμπερι
- 20 γρ. γκότζι μπέρι
- εναλλακτικά αντί για χαρουπόμελο: 80 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς (προσέχουμε να μη γίνουν σκόνη).
Ψιλοκόβουμε τα κράνμπερι και το γκότζι μπέρι.
Αλέθουμε τη μισή βρώμη στο μούλτι.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το χαρουπόμελο για λίγο μέχρι να ενωθούν.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με μία κουτάλα.
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα των ξηρών και των υγρών υλικών.
Πλάθουμε το μίγμα με τα χέρια γιατί είναι πλέον αρκετά σφιχτό.
Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με διαφανή μεμβράνη αρκετή ώστε να σκεπάσουμε το μίγμα και από πάνω.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου να σφίξει.
Όταν το βγάλουμε κόβουμε σε σχήμα της επιλογής μας (ορθογώνια, τετράγωνα κλπ).
Αποθηκεύουμε τις μπάρες τυλιγμένες με μεμβράνη για να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα και ξεραίνονται.
Ψιλοκόβουμε τα κράνμπερι και το γκότζι μπέρι.
Αλέθουμε τη μισή βρώμη στο μούλτι.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το χαρουπόμελο για λίγο μέχρι να ενωθούν.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με μία κουτάλα.
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα των ξηρών και των υγρών υλικών.
Πλάθουμε το μίγμα με τα χέρια γιατί είναι πλέον αρκετά σφιχτό.
Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με διαφανή μεμβράνη αρκετή ώστε να σκεπάσουμε το μίγμα και από πάνω.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου να σφίξει.
Όταν το βγάλουμε κόβουμε σε σχήμα της επιλογής μας (ορθογώνια, τετράγωνα κλπ).
Αποθηκεύουμε τις μπάρες τυλιγμένες με μεμβράνη για να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα και ξεραίνονται.
* Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με τα υλικά της επιλογής σας.