ΥΛΙΚΑ
- 250 ml βουτυρόγαλα
- 1 αυγό, συν 2 ποσέ αυγά ανά άτομο (προαιρετικά για να συνοδεύσεις τα pancakes)
- 200g σπανάκι
- 175g αλεύρι από φαγόπυρο
- 1 κ.σ baking powder
- 1 πρέζα πάπρικα, αλάτι & πιπέρι
- σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σπανάκι με 1 κ.σ. σπορέλαιο, αλάτι& πιπέρι. Στην συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το αλέυρι, το bakingpowder, το αυγό (χτυπημένο) και το βουτυρόγαλα, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα . Στην συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και την πάπρικα και ανακατεύουμε ξανά.
Στο τηγάνι βάζουμε λίγο σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ του μίγματος και ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το μίγμα για αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά για περίπου 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαγειρευτούν 12 pancakes.
Σερβίρουμε τα pancakes μας με αυγά ποσέ