Μπέργκερ Μανιταριών

ΥΛΙΚΑ

(για 2 μπέργκερ):

  • 2 ψωμάκια του μπέργκερ
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 2 φέτες ντομάτα
  • 2 φέτες τυρί που λιώνει
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1/2  κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλεύρι για το πλάσιμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνιτο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μετά βάζουμε και τα κρεμμύδια Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ το περιεχόμενο του τηγανιού και το αλέθουμε.

Βάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να είναι το μείγμα δυνατό να πλαστεί.

Πλάθουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζουμε από πάνω από τα μπιφτέκια τις φέτες τυρί για να λιώσουν.

Ζεσταίνουμε λίγο τα ψωμάκια στο αντικολλητικό τηγάνι.

Συναρμολογούμε τα μπέργκερ βάζοντας μέσα στο ψωμί τα λαχανικά και το μπιφτέκι με το τυρί.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.