Ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ. ρεβύθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 /2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • νερό όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβύθια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.

Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Βάζουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα ολόκληρα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κομμένα κρεμμύδια. Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις κομμένες ντομάτες.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι κα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3 ½-4 ώρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ