ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γίγαντες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
- ½ μικρό λάχανο κομμένο
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. σέλινο και μαϊντανός ψιλοκομμένα
- 2σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- 1 κύβος λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 ντομάτες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 10-12 ώρες για να φουσκώσουν.
Τους στραγγίζουμε καλά και τους βράζουμε σε νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από τις ντομάτες. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε σε πυρίμαχο γυάλινο σκεύος τους γίγαντες και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.