Ταμπουλέ

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού
  • 1/2 αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ με το πλιγούρι προσθέτουμε βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.