Φασολάκια μαυρομάτικα με ανθότυρο

ΥΛΙΚΑ
  • 30 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι/ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκο νερό (περίπου 1 - 1½ λίτρο). Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό πάντως είναι να μην παραβράσει). Τη στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε τον ανθότυρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ