Φακές με κουσκούσι

ΥΛΙΚΑ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζ. φακές
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 φλιτζ. κουσκούσι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι φρέσκος δύοσμος (φύλλα)
  • 2-3 κ.σ ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας την θερμοκρασία για 25-30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κύβο με τον ζωμό λαχανικών και την δάφνη. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν οι φακές έχουν γίνει σχεδόν, προσθέτουμε το κουσκούσι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι το φαγητό να δέσει και να μαλακώσει..

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δύοσμο ψιλοκομμένο, το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.