Ταμπουλέ με φακές

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. φακές ψιλές
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι φουσκωμένο
  • 2 ντομάτες, σε μικρά καρέ
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φύλλα από 6-7 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φουσκώσει το πλιγούρι το αφήνουμε σε ενα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσει

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις φακές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν

 Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις φακές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.