Vegan σουβλάκι

ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 kg μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • σκόρδο σε σκόνη
  • κρεμμύδι σε σκόνη
  • πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  • αποξηραμένο θυμάρι
  •  Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Για την σύνθεση:

  • Πίτες
  • Ντομάτα, κομμένη στη μέση και ροδέλες
  • Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Vegan τζατζίκι (ακολουθούμε την κλασσική συνταγή για τζατζίκι απλά βάζουμε vegan γιαούρτι) ή εναλλακτικά μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά (~20-30 λεπτά).

Όταν είναι έτοιμα, παίρνουμε μία πίτα, βάζουμε μέσα τζατζίκι ή μουστάρδα, τα μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και σερβίρουμε.