Vegan πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
  • 0,5 κιλό πατάτας/ γλυκοπατάτες
  • 2 1/2 φλιτζάνια λαχανικά σε κύβους (πιπεριά, κολοκύθι, καρότο και όποιο άλλο λαχανικό της προτίμησής σας)
  • 1 φλιτζάνι ωμό κάσιους
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μήλου
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • αλάτι και  πιπέρι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάστε τα κάσιους σε βραστό ζεστό νερό για 1 ώρα.

Βράστε τις πατάτες, στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.

Στραγγίξτε καλά τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με 1/3 φλιτζάνι νερό, λάδι, μηλόξυδο, πικάντικη μουστάρδα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.

Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να πετύχετε την κατάλληλη υφή για την σως.

Κόψτε της πατάτες σε μεγάλους κύβους και αναμείξτε τις με τα λαχανικά και την σως.

Μεταφέρετε στο ψυγείο και ψύξτε μέχρι να κρυώσει - 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ