Φαλάφελ στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. ρεβίθια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι
  • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες

Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν (κρατάτε 1 φλιτζ από το νερό που βράζουν)

 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.

Σε ένα μίξερ προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά, και αλέστε τα μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ

Προσθέστε την φρυγανιά (αν δεν πλάθετε εύκολα προσθέστε λίγο νερό από τα ρεβίθια, αν το μίγμα είναι πολύ υγρό προσθέστε και άλλοι φρυγανιά)

Πλάστε τα φαλάφελ και βάλτε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί

Αλείψτε μία σταγόνα ελαιόλαδο στην κάθε πλευρά του κάθε φαλάφελ

Ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν

Μπορείτε να τα σερβίρετε με λαχανικά μέσα σε μία αραβική πίτα ή με λίγο ρύζι