Vegan Μακαρόνια Φούρνου

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 80 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ κουνουπιδιού

  • 3 κ.σ. νερό
  • 600 ml φυτικό γάλα
  • 1 κουνουπίδι ψιλοκομένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2) Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Για την μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το φυτικό γάλα , το ψιλοκομμένο κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να βράσει το κουνουπίδι.

5) Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.

6) Προσθέτουμε την διατροφική μαγιά, το μοσχοκάρυδο και το vegan τυρί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα.

7) Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μανιταριών και την μισή μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε, ισιώνοντας την επιφάνεια.

8) Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το vegan τυρί και την φρυγανιά.

9) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.

10) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ