Χούμους από αρακά

ΥΛΙΚΑ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. αρακάς
  • 2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού χυμό από lime
  • Φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τον αρακά για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σε ένα μπλέντερ, χτυπάτε τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αποκτήσουν ομογενοποιημένη υφή και να “δέσει” το μείγμα.

Σερβίρετε με μια tortilla κομμένη και ψημένη σε μικρά τριγωνάκια σαν chips.