Κρέμα ροδάκινο

ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. γάλα φρέσκο χαμλών λιπαρών
  • 300 γρ. ροδάκινα (ώριμα), καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 2 τεμ. ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Στέβια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τοποθετούμε στη φωτιά.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών με την στέβια.

Βάζουμε τόση στέβια ωστέ να είναι όσο γλυκό θέλουμε.

 Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα ενώ είναι ακόμη στη φωτιά.

 Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα.

 Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή και μοιράζουμε σε μπολ.