Μανιτάρια στιφάδο

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 κρεμμύδια για στιφάδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 5 μπαχάρια
  • 2 γαρίφαλα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε με τα λαχανικά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, τη τριμμένη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.