Πέννες με σπαράγγια & κρέμα τυριού

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. πένες
  • 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια των 2 εκ.
  • 1/2 μάτσο ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος.
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 150 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 80 γρ. regato light
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες και τα σπαράγγια για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε για 2 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα τυριά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.