Σπαγγέτι ολικής με πέστο από αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
  • 2 καθαρισμένα αβοκάντο
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι- πιπέρι για τη γεύση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. κάσιους
  • φύλλα φρέσκου βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε βραστό νερό το αλάτι με τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για τα ζυμαρικά.
Όταν βράσουν, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Χτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τα κάσιους, το βασιλικό και το σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου αναμειγνύουμε μαζί με τα σπαγγέτι.