Πέννες με σολομό και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κιλό σολομό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί light

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας.
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, αλατοπίπερο, το μπαχάρι, την κανέλα και λίγη ζάχαρη. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα του κιμά και με μπόλικο τυρί τριμμένο.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες.
Από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά προσθέτουμε στα λαχανικά 1 ποτήρι . Μόλις είναι έτοιμες οι πέννες, τις προσθέτουμε στα λαχανικά.
Κόβουμε το σολομό σε κύβους και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πέννες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.
Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο με το σκόρδο.