ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι για ριζότο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 3 κ.σ αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της προτίμησης σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Ο ζωμός λαχανικών πρέπει να είναι ζεστός.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι
Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε 3 κουτάλες ζωμό λαχανικών. Όταν τον απορροφήσεις πρόσθεσε ξανά ζωμό (1 κουτάλα την φορά) μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Σβήσε τη κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του
Σέρβιρε με γιαούρτι στραγγιστό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ο ζωμός λαχανικών πρέπει να είναι ζεστός.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι
Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε 3 κουτάλες ζωμό λαχανικών. Όταν τον απορροφήσεις πρόσθεσε ξανά ζωμό (1 κουτάλα την φορά) μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Σβήσε τη κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του
Σέρβιρε με γιαούρτι στραγγιστό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι