ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μαλακό βούτυρο
- 500 γρ. ψιλοκομμένο αμύγδαλο
- 650 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. άχνη στέβιας
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Χτυπάμε πολυ καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα.
Σχηματίζουμε τα κουραμπιεδάκια.
Τα βάζουμε στο ταψί, έχοντάς τα σε μια απόσταση το ένα με το άλλο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό-καφέ χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με την άχνη στέβιας και είναι έτοιμοι.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Χτυπάμε πολυ καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα.
Σχηματίζουμε τα κουραμπιεδάκια.
Τα βάζουμε στο ταψί, έχοντάς τα σε μια απόσταση το ένα με το άλλο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό-καφέ χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με την άχνη στέβιας και είναι έτοιμοι.