- 400 γρ.κεράσια
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 200 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
- Στέβια στη γεύση
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1/3 κ.γ. κανέλα1 λοβό βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε περίπου τα μισά σε κομματάκια.
Βάζουμε τα 3 φύλλα ζελατίνης σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο νερό να μουλιάσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα με τη στέβια, τα κομμένα κεράσια και τον λοβό της βανίλιας (σχισμένο στη μέση, ξυσμένα τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα).
Μόλις το γάλα αρχίσει να τρεμουλιάζει αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και προσθέτουμε τα 3 φύλλα ζελατίνης (που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει καλά).
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μεταφέρουμε το μείγμα στα φορμάκια και όταν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τα υπόλοιπα κεράσια και τα βάζουμε να σιγοβράσουν 1′.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τελευταίο φύλλο ζελατίνης (μουλιασμένο κι αυτό σε κρύο νερό), ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε την πανακότα στα πιάτα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα με τα κεράσια