Pancakes light

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. βρώμη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. στέβια
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 250 mL γάλα light ή φυτικό
  • 3 ασπράδια
  • 2 κ.σ. λάδι (καρύδας, κανόλα ή ελαιόλαδο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τη βρώμη μόνη της. Βάζουμε τη βρώμη σε ένα μπωλ με το αλεύρι, τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια.
Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, τη βανίλια.
Σε άλλο δοχείο αναμειγνύουμε τα ασπράδια, το γάλα και το λάδι.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε μισή κουτάλα από το μίγμα.
Τηγανίζουμε το pancake για 2-3 λεπτά (θα αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια).
Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά για άλλα 2-3 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, και κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα pancakes.
Όταν έχουν ψηθεί όλα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο το ένα πάνω στο άλλο και, αν θέλουμε, τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε με φρούτα.