Ψαρόσουπα βελουτέ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοκκινόψαρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κολοκύθια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 καρότα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 3 λίτρα νερό
  • 100 γραμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα, τις ντομάτες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλινο.
Μαζί με τα λαχανικά τοποθετούμε και το κοκκινόψαρο.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄-40′.
Αφού βράσει το κοκκινόψαρο, το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Ξεψαχνίζουμε το ψάρι.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού.
Προσθέτουμε λεμόνι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ