Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια, καρπούζι και φέτα

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. κινόα
  • 1 λεμόνι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. καρπούζι, σε κύβους
  • 1 αγγούρι, σε κύβους
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 3κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 λάιμ
  • 100γρ. φέτα θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και προσθέστε τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σε μια σαλατιέρα σερβιρίσματος ανακατεύετε την κινόα, τα ντοματίνια, το καρπούζι και το αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό του λάιμ.
Αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα και λίγο πριν σερβίρετε προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη