Σαλάτα με αλμυρά, βραστά κολοκυθάκια και ανθότυρο

ΥΛΙΚΑ
  • 400γρ. αλμύρα
  • 600γρ. κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40γρ. ντομάτα λιαστή
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δύο μέτριες κατσαρόλες με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε χωριστά την αλμύρα και τα κολοκυθάκια και τα βράζετε, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στο μεταξύ κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε τη λιαστή ντομάτα σε μικρά κομματάκια.
Όταν βράσουν τα κολοκυθάκια και η αλμύρα τα σουρώνετε, κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την αλμύρα, το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε τα υλικά όσο είναι ακόμη ζεστά για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.