Σούπα με γλυκοπατάτες

ΥΛΙΚΑ
  • 400γρ. γλυκοπατάτες
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 850ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 20ml βούτυρο light
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε σε μέτρια κομμάτια όλα τα λαχανικά. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Έπειτα, προσθέστε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κύμινο, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε. Βράζετε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείται τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέστε στη σούπα το βούτυρο και αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ