Σούπα λαχανικών βελουτέ

ΥΛΙΚΑ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πράσα τρυφερά
  • 4 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 200 γραμ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.
Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε
Τέλος, γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι και λίγα μανιτάρια.