ΥΛΙΚΑ
- 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 1/2 φλιτζάνια κολοκυθάκια, τριμμένα
- 1 φλιτζ.καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λευκό σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θερμάνετε το φούρνο στους 180°C .
Σε μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο δεύτερο μπολ, αναμείξτε τη καστανή με την λευκή ζάχαρη και προσθέστε ξύσμα από το λεμόνι.
Προσθέστε τα αυγά και το λάδι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα κολοκύθια, το μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια.
Λαδώστε 2 φόρμες για κέικ, προσθέστε το μείγμα και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε τα για 35-40 λεπτά, αφήστε τα 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
Σε μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο δεύτερο μπολ, αναμείξτε τη καστανή με την λευκή ζάχαρη και προσθέστε ξύσμα από το λεμόνι.
Προσθέστε τα αυγά και το λάδι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα κολοκύθια, το μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια.
Λαδώστε 2 φόρμες για κέικ, προσθέστε το μείγμα και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε τα για 35-40 λεπτά, αφήστε τα 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.