Γρανίτα νεκταρίνι μπανάνα

ΥΛΙΚΑ
  • 2 νεκταρίνια
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ,
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • Μισή κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε και ξεφλουδίστε τα νεκταρίνια. 

Κόψτε τα σε λεπτές φετούλες και αφήστε τα σε ένα πιατάκι.

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτες τις σε μπουκίτσες.

Σε μεσαίας έντασης φωτιά, βάλτε το τζίντζερ, το νερό και το μέλι και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώστε κι αφήστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και ρίξτε το στο μπλέντερ μαζι με το νεκταρίνι και τις μπανάνες αφαιρώντας τις φέτες του τζίντζερ.

Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό και απαλό, γεμίστε τα καλούπια, τοποθετήστε τα ξυλάκια και αφήστε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν το σερβίρετε.