- 400γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
- 100γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 5 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
- χυμό από 1½ λεμόνι
- 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- 400ml γάλα φυτικό
- 400γρ. βανίλιες ώριμες (φρούτα)
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζετε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε πούδρα.
Ζεσταίνετε λίγο το τυρί κρέμα να αποκτήσει πιο λεπτόρευστη υφή και το προσθέτετε στα μπισκότα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη.
Στρώνετε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, στραγγίζετε τη ζελατίνη και τη διαλύετε καλά μέσα στο χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, το φυτικό γάλα και το μίγμα ζελατίνης και το στρώνετε στη βάση της τάρτας.
Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη τις βανίλιες με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη. Απλώνετε τον πολτό πάνω από το μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας με πιρούνι και βάζετε ξανά την τάρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.