Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • Ένα ξυλάκι κανέλα ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
  • Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε σχεδόν 2 ποτήρια από το χυμό πορτοκάλι μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα για 10΄.

Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Η εστία μας είναι σε μεσαία ένταση. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ζωμό με τα αποξηραμένα φρούτα.

Ανακατεύουμε δυναμώνοντας την ένταση της εστίας μέχρι να πήξει το μείγμα και έπειτα αφαιρούμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τη μισή ποσότητα των καβουρδισμένων ξηρών καρπών και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον άρωμα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει.

Προσθέτουμε το μέλι που πρέπει να είναι σε ρευστή μορφή ώστε να γίνει εύκολα η ομογενοποίηση με το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε στον πάτο της κάθε φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε την υπόλοιπη ποσότητα των καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Προσθέτουμε τον χαλβά πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι. Στρώνουμε την επιφάνεια και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ