Νηστίσιμη μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 240 γρ. νερό, χλιαρό
Για τη γέμιση
  • 8-10 μήλα, μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. στέβια
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση.

Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα (26 εκ.) και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα.

Βάζουμε τα κομμένα μήλα, τη στέβια και την κανέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα.

Μετά από 1 ώρα  τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη την υπόλοιπη ζύμη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφθεί η γέμιση.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.