Μους γιαουρτιού με σύκο

ΥΛΙΚΑ
Για τη μους γιαουρτιού
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3/4 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα σύκα
  • 1 κιλό σύκα φρέσκα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
  • Στέβια
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους:

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

 Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη τμηματικά, τη μαστίχα και κατόπιν το γιαούρτι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Τοποθετείτε τη μους στο ψυγείο.

Στον χυμό και το ξύσμα λεμονιού προσθέτετε τα σύκα και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μόνο. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.

Προσθέτετε τόση στέβια ώστε να βγει όσο γλυκό προτιμάτε.

Τα βγάζετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού σε μπολάκια και προσθέτετε ένα δυο σύκα.