Γίγαντες στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ. γίγαντες
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 700 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους), για περίπου 40 λεπτά.

Τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι, και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε για 10 λεπτά, και περιχύνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ